Diferencijalna geometrija

Dobro došli

Ovo je stranica predmeta Diferencijalna geometrija na Odsjeku matematika Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli koji drži Vedad Pašić.

Obavještenja

- Kabinetski sati: Ponedjeljak 11.oo-12.oo i srijeda 11:oo-12:oo u kabinetu 313 PMF.

-

Predavanja do sada

Čuvam dnevnik stvari koje su do sada pokrivene na predavanjima. Takodjer možete naći zvanični program, literaturu i silabus.

Izašao je i silabus u novoj formi, bez velikih izmjena.

Ovdje možete skinuti i skriptu predmeta u PDF formatu, koja se pretežno sastoji od materijala koji se koristi na slajdovima na predavanjima. Svake godine dolazi do izmjene, pa ne preporučujem printanje prije kraja semestra.

Vedad Pašić : Euklidska diferencijalna geometrija krivih i površi u tri dimenzije, Univerzitet u Tuzli, 2016.

- Obratiti pažnju: Skripta predavanja nije udžbenik! Nekad su stvari u istoj napisana na brzinu ili kasno navečer i možda nisu ili su samo minimalno provjerena za greške. Zadržavam pravo da imaju štamparske greške kao i matematičke greške u njima - pozivam vas da mi ukažete na njih ukoliko ih primjetite!

Literatura

Pogledajte website Zorana Lučića za mnoge korisne stvari, kao što je prijevod Elemenata, Osnove Geometrije Davida Hilberta itd.

Slike

Slike skoro svih krivih i površi koje koristimo u predavanjima možete vidjeti ovdje.

Preferirani način komunikacije je email vedad.pasic@untz.ba.

- Obratiti pažnju: Vjezbe su skoro svako godine dosta slične prošlogodišnjim - no ne kopirajte ih od kolega sa prethodnih godina, jer time samo sebi odmažete! Poenta vježbi je da SAMI pokušate riješiti probleme, a rješenja ćete svejedno dobiti naknadno. Vježbe su tu kako bi vam pomogle da lakše svladate gradivo. A vaša aktivnost na vježbama je ono što se računa, ne samo puko predavanje rješenja...

Vježbe i zadaće

Sve vježbe (i njihova rješenja) će biti dostupne u PDF formatu

Ako budete imali problema sa ovim vježbama i problemima, posaljite mi email na vedad.pasic@untz.ba, opišite šta pokušavate uraditi i gdje ste zapeli i ja ću vam pokušati pomoći.

Ispiti

Ispod možete naći primjere ispita iz prošlih godina ovog predmeta. Napomena: Data rješenja su prvenstveno pomoć ispravljaču, te njihovo učenje napamet bez popunjavanja "rupa" nema nikakve svrhe.

Komentari

Svi konstruktivni komentari i kritike su i više nego dobrodošli. Pošaljite email ili me dodjite vidjeti u kabinetu.

Problemi sa ovim sajtom?

Ako budete imali problema sa otvaranjem bilo koje stranice, pošaljite mi email, opišite koji operativni sistem (Windows, Linux, Unix?) i browser (Chrome, Seamonkey, Netscape, Mozilla, Internet Explorer) koristite i detaljno opišite šta se dogodilo.
Vedad Pasic < vedad.pasic@untz.ba >
Zadnja modifikacija: četvrtak, 7. juli 2016.