Matematika II

Dobro došli

Ovo je stranica predmeta Matematika II na Fakultetu Elektrotehnike Univerziteta u Tuzli koji drži Vedad Pašić.

Obavještenja

- Kabinetski sati: Ponedjeljak 11:oo-12:oo, Srijeda 11:oo-12:oo u kabinetu 313 PMF.

Rezultati

- Rezultati poslije finalnog ispita - obje linije, redovni i obnova. Uvid i upis za liniju 2 u petak, 01.07.2016. godine u 12.oo sati, kabinet 313, PMF.

- Rezultati poslije popravnog ispita - obje linije, redovni i obnova. Uvid i upis za liniju 2 u srijedu, 24.08.2016. godine u 13.oo sati, kabinet 313, PMF.

- Rezultati poslije dodatnog popravnog ispita - linija 2, redovni i obnova. Uvid i upis za liniju 2 u srijedu, 14.09.2016. godine u 12.oo sati, kabinet 313, PMF. NAPOMENA: Za sad su uneseni samo rezultati linije 2.

- Rezultati poslije dodatnog dodatnog popravnog ispita - linija 2, redovni i obnova. Uvid i upis za liniju 2 u srijedu, 28.09.2016. godine u 14.oo sati, kabinet 313, PMF. NAPOMENA: Za sad su uneseni samo rezultati linije 2.

- Rezultati poslije treeg septembarskog popravnog ispita - linija 2, redovni i obnova. Uvid i upis za liniju 2 u etvrtak, 06.10.2016. godine u 15.oo sati, kabinet 313, PMF. NAPOMENA: Uneseni samo rezultati linije 2. Ukoliko budem kasnio zbog sjednice Senata, moje izvinjenje, ali uvid i upis e biti odraeni.

Program i literatura

Ovdje možete pogledati zvanični silabus predmeta.

Predavanja 

Predavanja ćete moći downlodovati kako budu napredovala u PDF formatu. Molim Vas da nam ukažete na sve uočene moguće štamparske i materijalne greške

- Nizovi i redovi

- Metrički prostori

- Funkcije više promjenljivih - neprekidnost

- Funkcije više promjenljivih - diferencijabilnost

- Funkcije više promjenljivih - integrabilnost

- Krivolijinski integral

- Diferencijalne jednačine

- DODACI:  Taylorove ekspanzijeJednačine raznih površiStandardni integrali

- Obratiti pažnju: Skripta predavanja nije udžbenik! Zadržavam pravo da imaju štamparske greške kao i matematičke greške u njima - pozivam vas da mi ukažete na njih ukoliko ih primjetite! Stoga DOLAZITE NA PREDAVANJA!

Preferirani način komunikacije je email vedad.pasic@untz.ba.

Ako budete imali problema sa vježbama i problemima, posaljite mi email na vedad.pasic@untz.ba, opišite šta pokušavate uraditi i gdje ste zapeli i pokušat ću Vam pomoći.

Razno

- Slučajno naletivši na internet stranicu iz 2002. godine, našao sam ispite i zadatke koje smo davali u toj školskoj godini (2001/02) na predmetu Matematika I (koji je bio cjelogodišnji). Pozivam Vas sve da malo pogledate tadašnje zadatke, koje su Vaše kolegice i kolege sa velikim uspjehom rješavali prije 13 godina i usporedite sa sadašnjim traženim znanjem, prije nego što pomislite kako su sada ispiti navodno teški...

Napomena: budući da tad Univerzitet nije imao server niti direktni pristup internetu, sajt je bio hostiran na geocities.com, koji više ne postoji, ali postoji arhiviran na oocities.com stranici. I da, još tada smo koristili LaTeX :)

1. Zadaci za ponavljanje pred prvi parcijani ispit: PDF

2. Zadaci za ponavljanje pred drugi parcijalni ispit:  PDF

3. Rješenja zadataka sa integralnog ispita 28.01.2002.

    GrupaA  PDF

    Grupa B:  PDF

4. Rješenja zadataka sa integralnog ispita 11.02.2002.

    GrupaA : PDF

    GrupaB:  PDF

5. Rješenja zadataka sa drugog parcijalnog ispita 11.02.2002. : PDF

6. Zadaci za ponavljanje pred treći parcijalni ispit:  PDF

Komentari

Svi konstruktivni komentari i kritike su i više nego dobrodošli. Pošaljite email ili me dodjite vidjeti u kabinetu.

Problemi sa ovim sajtom?

Ako budete imali problema sa otvaranjem bilo koje stranice, pošaljite mi email, opišite koji operativni sistem (Windows, Linux, Unix?) i browser (Netscape, Mozilla, Internet Explorer, Google Chrome) koristite i detaljno opišite šta se dogodilo.
Vedad Pasic < vedad.pasic@untz.ba >
Zadnja izmjena: utorak, 28. jun 2016.